Masaže

Zakaj je masaža tako učinkovita?

 

Ljudje se že od nekdaj zavedamo blagodejnih učinkov masaže telesa na naše počutje in zdravje. Številna poročila in raziskave pričajo o tem, da terapija z masažo ni zgolj sprostitev, temveč ima več učinkov na telo. Šele pred kratkim je koristne učinke masaže začela priznavati sodobna medicina. Do nedavnega je splošna javnost na masažo gledala, kot na nek prestiž ali posebno obravnavo, ki si jo lahko privoščijo samo določeni ljudje. V zadnjem času se je mnenje javnosti spremenilo.

 

Številne raziskave so pokazale, da masaže:

– pomagajo pri okrevanju po poškodbah,

– pomagajo pri lajšanju bolečin,

– pomagajo pri oteklinah,

– pomagajo pri zadrgnjenosti in krčih,

– pomagajo pri migrenah,

– pomagajo odpravljati posledice stresa,

– delujejo preventivno pri morebitnih telesnih poškodbah.

 

To so samo nekateri pozitivni učinki masaže. Na celični ravni pa tovrstna terapija pripomore k celjenju telesa. Znanstvenike je presenetila raziskava, ki je pokazala precej hitrejšo obnovo mišičnih tkiv pri skupini judi, ki je bila po naporni vadbi deležna masaže, v nasprotju s skupino ljudi, ki po isti vadbi ni bila deležna masaže. Zaradi masaže se je celična rast pospešila, zaloge energije pa so se obnavljale hitreje, kot sicer.

Poznamo več vrst masaž. Med najbolj pogostimi pa so: klasična masaža, terapevtska masaža hrbta, masaža za nosečnice, masaža stopal, »lómi lómi« masaža.

 

»Klasična« masaža

Gotovo najbolj razširjena oblika masaže in tista, na katero najprej pomisli večina ljudi. Ste utrujeni, napeti, si želite sprostitve, razvajanja (tudi v dvoje), in VEČ? Čeprav je oblik masaže še veliko in so precej bolj specifične, ne gre zanemarjati niti učinkov povsem običajne, klasične masaže. Različni dotiki, gnetenje, glajenje, pritiskanje… Različne tehnike, povezane v celostnem pristopu do telesa. Sprostite napete mišice v telesu, pospešite prekrvavitev, obnovo celičnih tkiv in zalog energije. Obenem pa se znebite stresa in vtrite telo z blagodejnimi olji.

 

Masaža hrbta

Specifična masaža, primerna za vse, ki imajo bolečine v hrbtem delu. Odpravlja mišične vozle, razteza hrbtne mišice in blaži pritisk na hrbtna vretenca.

 

Masaža za nosečnice

Ta masaža je prilagojena vsaki nosečnici posebej. Bodočim mamicam pomaga, da obdobje nosečnosti preživijo kar se da sproščeno. Lajša hormonske, energijske in druge telesne spremembe, ki jih telo doživlja med nosečnostjo. Pomaga vzpostaviti fizično in psihično ravnovesje. Sprošča utujene in napete mišice, lajša bolečine v hrbtu, zmanjšuje stres in težave, ki so povezane z nosečnostjo (nastanek strij, ohlapnost kože po porodu, zaostajanje vode v telesu, nespečnost, utrujenost, glavoboli…). Nasploh izboljšuje počutje nosečnice in otroka.

 

Masaža stopal

Znana tudi, kot refleksoterapija, spada med najbolj razširjene oblike masaž. Različne kulture so skozi stoletja odkrivale blagodejne učinke dotikanja akupunkturnih točk na stopalih. Pomnenju nekaterih ima ta masaža najobsežnejši učinek na telo. Odpravlja nemir, stres, bolečine. Pospešuje krvni obtok, krepi delovanje imunskega sistema, izboljšuje osredotočenost (koncentracijo), pomirja in ima pozitiven učinek na našo produktivnost.

 

»Lómi lómi« masaža

Eksotično, kot je ime te masaže, sta tudi njen izvor in izvedba. Prenesena iz Havajev, temelji na celostnem pristopu do telesa. Tamkajšnji zdravilci verjamejo, da masaža temelji na telesni in duševni ravni. Znana je tudi, kot »masaža ljubečih rok«. Zato je morda še najbolj zaželena, saj masaža poteka po vsem telesu. Maser deluje po lastni intuiciji in ne po vnaprej določenih gibih. Nežno, globoko, s počasnimi gibi v obliki valovanja, maser pri tem uporablja vse svoje telo, še zlasti pa dlani, komolce in podlakti. Masiranec pogosto pade v transu podobno stanje in občuti popolno sprostitev.

Masaža Holos

Masaža Holos je masaža prilagojena posamezniku.

 

Cenik:

Klasična ročna masaža – celega telesa (60 minut) 65,00 €
Klasična ročna masaža – delna (30 minut) 38,00 €
Refleksna masaža stopal (60 minut) 45,00 €
Masaža za nosečnice ( 30 min) 38,00 €
Havajska masaža Lomi Lomi – celega telesa (60 minut) 72,00 €
Havajska masaža Lomi Lomi – delna (30 min) 40,00 €
Masaža Holos– celega telesa (90 minut) 89,00 €
Masaža Holos – delna (45 minut) 50,00 €

 

 

Pokličite za prost termin na 041 606 524!

 

 

 

 


2 thoughts on “Masaže”

  • Pozdravljeni,
    Dobila sem darilni bon za masažo hrbta, ki ga moram izkoristi do 24.01.2024. Prosila bi vas za en termin za masažo hrbta. Kdaj imate prosti termin?

  • Prosim, če me lahko pokličete na 041 606 524 ali pa se naročite preko spleta. Lep dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja