Paket za trajno odstranjevanje dlak

Paket za trajno odstranjevanje dlak

Paket vključuje 6 tretmajev + 2 gratis -akcija do 30.10.2023

TRAJNO LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK – EPILACIJA

Kaj omogoča lasersko odstranjevanje dlak in kako poteka?

IPL-tehnologija: zagotavlja hitro, učinkovito, neboleče in progresivno odstranjevanje dlak. Sprožena svetlobna energija se absorbira v melaninu. Ker je melanina največ v celicah matriksa in folikla dlake, se tu sprosti največ energije. Ta jih uniči (fototermoliza) ne da bi poškodovala okoliška tkiva. V papili se nahajajo tudi krvne žile, ki prehranjujejo dlako. Zaradi širokega spektra valovnih dolžin s katerimi delujemo na kožo in delne absorbcije energije v hemoglobinu, pride do zamašitve žil, ki prehranjujejo papilo. Posledica je zmanjšana oskrba folikla s krvjo kar se kaže v zmanjšani ponovni rasti dlake.

Najboljši rezultati se dosežejo pri velikem barvnem kontrastu med kožo in dlako. To pomeni, da smo lahko učinkovitejši pri temnih, debelejših dlakah na svetli polti in manj učinkoviti pri svetlih in sivih dlakah. Temna koža ne le zniža učinkovitost posega temveč tudi poveča možnost nastanka opeklin. Zato je pomembno, da se izognemo sončenju vsaj dva meseca pred posegom. Prav tako se v tem obdobju ne sme jemati sredstev za porjavitev kože.

Prve štiri tretmaje prihajajo stranke na tretma enkrat mesečno, zatem pa enkrat na dva meseca. Zadnji tretma mnogokrat obiščejo po treh mesecih, da odstranimo še tisto malenkost dlačic, kar jih je ostalo. Med vsemi intervali je zaželeno, da se dlačice brijejo, nekje po drugem ali tretjem tretmaju pa bodo že ob najmanjšem dotiku odpadale tudi same od sebe.

ZAKAJ IZBRATI TO PONUDBO?

laser IPL proizvajalca Asah Medico s certifikatoma FDA in CE
učinkovito in neboleče odstranjevanje dlak z laserjem
tretma brez stranskih učinkov, primeren za vse tipe kože
nič več vnete kože, vraščenih dlačic in bolečih mozoljev
primerno tako za ženske kot za moške
strokovno opravljena storitev v prijetno urejenem salonu

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Kako deluje lasersko odstranjevanje dlak?
IPL tehnologija zagotavlja hitro, učinkovito, neboleče in progresivno odstranjevanje dlak. Sprožena svetlobna energija se absorbira v melaninu. Ker je melanina največ v celicah matriksa in folikla dlake, se tu sprosti največ energije. Ta jih uniči (fototermoliza) ne da bi poškodovala okoliška tkiva. V papili se nahajajo tudi krvne žile, ki prehranjujejo dlako. Zaradi širokega spektra valovnih dolžin s katerimi delujemo na kožo in delne absorbcije energije v hemoglobinu, pride do zamašitve žil, ki prehranjujejo papilo. Posledica je zmanjšana oskrba folikla s krvjo kar se kaže v zmanjšani ponovni rasti dlake.

Kake rezultate lahko pričakujem?
Najboljši rezultati se dosežejo pri velikem barvnem kontrastu med kožo in dlako. To pomeni, da smo lahko učinkovitejši pri temnih, debelejših dlakah na svetli polti in manj učinkoviti pri svetlih in sivih dlakah. Temna koža ne le zniža učinkovitost posega temveč tudi poveča možnost nastanka opeklin. Zato je pomembno, da se izognemo sončenju vsaj dva meseca pred posegom. Prav tako se v tem obdobju ne sme jemati sredstev za porjavitev kože.

Postopek in napotki laserskega odstranjevanja dlak

Pred posegom
Pred posegom je potrebno opraviti pregled kože, da se določi tip kože in dlak. Potrebno se je izogniti voskanju, puljenju dlak s pinceto ali kemični depilaciji vsaj 1 mesec pred posegom. V tem času lahko dlake odstranjujemo le z britjem z britvico. En ali dva dni pred posegom si dlake odstranite z britvico.  Idealno je, da so dlake med posegom dolge do 1 mm.

Med posegom
Terapevt na kožo nanese gel. Namen tega je izboljšati prodiranje energije skozi kožo in sočasno hlajenje kože. Na ta način se tudi zmanjšan občutek skelenja/zbadanja. Sam poseg se izvaja tako, da se celoten predel, ki ga obravnavamo, košček za koščkom presvetli s sondo. Sam poseg traja 15-90 minut, odvisno od površine kože ki se obdeluje.

Po posegu
K opravljanju dnevnih dejavnostih se lahko vrnete takoj Na koži, ki je bila obravnavana, se ponavadi čuti rahlo ščemenje ali je vidna rahla rdečica. Oboje izzveni v 24- 48 urah. Kadar pa se to pojavi, je potrebno kožo hladiti. To naredimo s pomočjo hladnih obkladkov ali hladilnega gela. Izogibati (vsaj 10 dni po posegu) se je potrebno sončenju (tudi v solarijih), savni, jemanju preparatov za porjavitev kože, umivanju kože s prevročo vodo in grobemu drgnjenju z brisačo. Priporočljivo pa je, da se obravnavani del kože 2-3 dni maže z ustrezno nevtralno hidratantno kremo ali hladilnim gelom.

Intervali med dvema posegoma
Odstranjevanja dlačic se pravilno lotimo takole: prve štiri tretmaje prihajajo stranke na tretma enkrat mesečno, zatem pa enkrat na dva meseca. Zadnji tretma mnogokrat obiščejo po treh mesecih, da odstranimo še tisto malenkost dlačic, kar jih je ostalo. Med vsemi intervali je zaželeno, da se dlačice brijejo, nekje po drugem ali tretjem tretmaju pa bodo že ob najmanjšem dotiku odpadale tudi same od sebe.

Zakaj je jesen najprimernejši čas za lasersko odstranjevanje dlačic?
Jesen je najprimernejši čas zato, ker sonce ni več tako močno in nismo več intenzivno porjaveli. Na porjaveli koži namreč ne smemo delati z najmočnejšim programom, saj se porjavela koža že šteje za poškodovano in je tako preveč občutljiva, da bi lahko na njej izvajali kakršne koli posege. Če se pozimi odpravimo na dopust v toplejše kraje, smo primorani za mesec ali dva prekiniti tretmaje ter z njimi nadaljevati, ko se porjavelost popolnoma izniči, vendar pa to na končni rezultati bistveno ne vpliva. Pozna jesen je torej zares najprimernejši čas za pričetek tretmajev laserskega odstranjevanja dlačic.

Koliko obiskov je potrebnih za popolno odstranitev dlačic? Se število obiskov razlikuje glede na predel telesa – na primer noge, pazduha, bikini predel?
Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi, je potrebno postopek ponavljati. Dlaka namreč raste v treh različnih fazah, zato jo je potrebno največkrat uloviti v anageni fazi. Dlake začnejo spontano odpadati 10-20 dni po posegu. Čez 4-6 tednov (odvisno od predela kože ki se obdeluje) bodo druge dlačice v anageni fazi. Te bomo uničili z naslednjim posegom. Za odstranitev vseh dlak je potrebno ponoviti poseg na določenem področju 3-8 krat v pravilnih časovnih presledkih. Za odstranitev 70 do 80 % nezaželenih dlačic je potrebnih vsaj 6 obiskov, za odstranitev več kot 90 % pa 8 obiskov ali več. Zaradi hormonskih sprememb se dlake na obdelanem predelu čez nekaj časa spet pojavijo vendar so šibkejše, tanjše, svetlejše in redkejše. Priporoča se ponoviti poseg enkrat do dvakrat na leto (ali po potrebi, če se dlake spet pojavijo v večjem številu), da bi vzdrževali doseženi učinek. Število obiskov se ne razlikuje glede na predel telesa, saj je od vsake posamezne osebe odvisno, na katerem predelu se najprej pokažejo zares dobri rezultati.

V katerih primerih lasersko depilacijo odsvetujete?
V skorajda nobenem, vendar se ji je vseeno dobro izogniti v obdobju nosečnosti, če imamo diabetes, če imamo opravka s kožo, ki je v preteklosti že pokazala znake nagnjenosti k brazgotinjenju. Odsvetuje se tudi osebam, ki za kozmetično nego kože uporabljajo fotoaktivna maziva, ter tistim, ki se zdravijo z zdravili, ki lahko izzovejo fotosenzibilnost.

V kolikor ste torej pripravljeni na trdo bitko proti dlakam, je predstavljena taktika zmagovalna.