Lipolaser in presoterapija

Lipolaser in presoterapija

 • ciljno zmanjševanje maščobe v telesu, hujšanje, oblikovanje telesa,
 • odprava celulita in videza pomarančne kože,
 • učinkovito spodbujanje presnove in krvnega obtoka,
 • izboljšanje tonusa in elastičnosti kože,
 • pripomore k izboljšanju morebitnih strij ali brazgotin,
 • pomlajevanje obraza in telesa,
 • napredna tehnologija za odpravo maščob BREZ kirurškega posega,
 • nizkoenergijska laserska terapija (LLLT),
 • do 2 konfekcijski številki manj, samo v enem mesecu,
 • brez bolečin, igel, okrevanja,
 • alternativa kirurški liposukciji. LIPO brez SUKCIJE,
 • varno, učinkovito, klinično dokazano.

Lipolaser je najsodobnejša tehnologija, ki pomaga pri preoblikovanju telesa, zmanjševanju maščobnih celic in s tem posledično zmanjšanju obsega dela  telesa, ki ga tretiramo. Tretma je neinvaziven, kar pomeni, da ne-agresivno posegamo v človeško telo, je popolnoma varna metoda, brez stranskih učinkov, kot so: brazgotine, modrice, rdečica i.t.d..

Rešitev brez kirurškega noža!

Tehnologija, je izredno učinkovita, saj lahko že po prvem tretmaju (ki traja nekje med 20 in 40 minut) omogoča izgubo obsega telesa do več centimetrov, po osmih tretmajih (v enem mesecu) lahko izgubimo obseg za več kot dve konfekcijiski številki.

Lipolaser v tem trenutku velja kot najvarnejša, najhitrejša in najučinkovitejša metoda za odpravo prekomernih maščobnih oblog.

Laserska svetloba nizkih energij, se uporablja že vrsto let v različne zdravstvene namene  (hitrejše celjenje ran, zmanjšanje oteklin, lajšanje bolečin). V zadnjem času, pa se vedno bolj uveljavlja kot terapija za zmanjševanje obsega maščobnih celic, torej za oblikovanje telesa in izboljšanje stanja celulita.

Lipolaser deluje na tehnologiji hladnega laserja, ki ga imenujemo tudi LLLT (Low Level Laser Therapy). Deluje z valovno dolžino 635 nm do 650 nm, kar pomeni, da deluje ciljno na maščobne celice, s pomočjo energije, ki jo oddajajo sonde laserja. Laserska terapija je 100% varna, brez stranskih učinkov.

Raziskave so pokazale, da so tretmaji z nizko energijskimi diodnimi laserji primerljivi z rezultati doseženimi s kirurško liposukcijo. Ultrazvočni posnetki kažejo do 30% zmanjšanje v globino plasti maščobe že po enem tremaju. Dodatni tretmaji zagotavljajo še boljše rezultate. Rezultati so vidni takoj po vsakem tremaju, ko se sprosti vsebina maščobnih celic. S krajšo vadbo po tretmaju pospešimo porabo prostih maščobnih kislin.

Tretmaji izvedeni z lipolaserjem nimajo škodljivih učinkov na kožo, žile, živce in preostala tkiva.

Z lipolaserjem oblikujemo izbrane predele telesa kot so: trebuh, zadnjica, podbradek, stegna, meča predel “jahalnih hlač”, nadlahti,…

Ali je Lipolaser primeren za ženske in moške?

Seveda, primeren  je tako za ženske, kot moške.

Terapija z nizkoenergijskim laserjem je primerna za vse, ki se soočajo z lokalizirano maščobo, kot npr. okoli kolen, na nadlahteh, podbradku, ledvenem predelu, trebuhu, stegnih, zadnjici … Metoda je primerna tudi za hujšanje, vendar je v tem primeru potreben celovitejši pristop, ki vključuje  spremembo življenjskega sloga (prehrana, gibanje). Vsekakor hitro doseženi vidni rezultati za nekoga, ki je prekomerno težak, pomenijo motivacijo, da spremeni  življenjske navade na dolgi rok oziroma za celo življenje.

Uporabe ne priporočamo: nosečnicam in doječim materam, srčnim bolnikom, epileptikom, diabetikom, bolnikom z maligno boleznijo, z ledvičnimi obolenji, kovinskimi implantanti, osebam po operaciji ali z odprtimi ranami, mlajšim od 14 let, ženskam v času menstruacije. Vsekakor vam priporočamo, da se, v primeru, da niste prepričani o varni uporabi Lipolaserja zaradi kakršne koli medicinske indikacije, posvetujete s svojim lečečim zdravnikom.

Koliko centimetrov obsega lahko izgubim na posamezni tretma?

Na posamezni tretma lahko v povprečju izgubite tudi do 5 cm. Zmanjšanje obsega na določenem predelu je odvisna od več faktorjev, predvsem seveda od količine maščobe.

Katere dele telesa lahko tretiramo?

Tretmaje lahko izvajamo na trebuhu, zadnjici, bokih, stegnih, ledvenemu predelu, kolenih, nadlahteh in podbradku. V do 40ih minutah, kolikor časa ste maksimalno lahko izpostavljeni laserski svetlobi, lahko tretiramo 2 predela naenkrat.Lahko pa si izberete samo en predel, v tem primeru tretma traja 20 min. V obeh primerih je priporočljiva aerobna vadba 30 min (vsaj v roku 12ih ur po tretmaju).

Sem vitka, vendar imam trdovratno  lokalizirano maščobo na predelu »jahalnih hlač«. Mi lahko tretma z lipolaserjem pri tem pomaga?

Seveda. Lipo laser je primeren tako za tiste, ki želijo hujšati, kot tudi za tiste, ki želijo oblikovati telo in ali odpraviti trdovratno maščobo le na določenem delu telesa.

Ali je postopek boleč?

Ne, postopek je povsem neboleč. Med tretmajem čutite samo prijetno toploto.

Ali so kakšne omejitve po tretmaju z Lipolaser-ja?

Omejitve, v smislu, da bi bili omejeni glede gibanja (kot na primer po liposukciji), ni. Da dosežete  boljše in trajne rezultate je potrebno po tretmaju čim bolj intenzivno telovaditi, piti dovolj tekočine (zaradi izločanja), ter v telo vnašati »pravilno« hrano.

Kako pogosto se lahko izvaja Lipolaser tretmaje?

Priporočljivo je 2x do 3x tedensko.

Ali Lipolaser topi maščobe?

Lipolaser ne topi maščobe, temveč aktivira (pospeši) njihovo izločanje. Maščoba se razgradi v glicerol, maščobne kisline in vodo. Zaradi pospešenega izločanja maščobe lahko dosežete tudi do 10x hitrejši rezultat kot z običajno vadbo.

Ali je tretma primeren za odpravo celulita?

Ker je eden glavnih razlogov za nastanek celulita povečanje obsega maščobnih celic, je tretma zelo učinkovit proti celulitu. Za boljšo prekrvavitev in stimulacijo limfnega sistema tretmaje kombiniramo s tretmaji limfne drenaže in aerobno vadbo.

Koliko maščobe lahko izgubim v 8 terapijah?

Če vzamemo za primer maščobo v trebušnem predelu, se lahko v 8 terapijah izgubi do 2 konfekcijski številki. Rezultat je odvisen še od drugih faktorjev (prehrana, redna telesna aktivnost itd.).

Koliko tretmajev  je potrebnih za doseganje želenih rezultatov?

Rezultati so po navadi vidni že po prvi tretmaju, med tem ko so trajnejši rezultati vidni od četrtega tretmaja naprej.

Ali je tehnologija z Lipolaserjem podobna kavitaciji?

Sam način delovanja in vpliv na telo se bistveno razlikuje. Kavitacija, lahko povzroči nepopravljivo škodo, v nekaterih primerih tudi notranje krvavitve, kar resno ogroža vaše zdravje. Za razliko od kavitacije, laser deluje v točno določenem spektru in deluje ciljno na maščevje (hipodermis). Ne poškoduje tkiva ali notranjih organov,  pri ženskah ne vpliva na rodila. Lipo laser se lahko izvaja tudi na obrazu.

Kaj je zajeto v ceni tretmaja?

Cena poleg lipolaserja zajema tudi strojno limfno drenažo–presoterapijo 30 min, svetovanje o prehrani in gibanju.